maandag 10 januari 2011

Lekkere boter

Voor alle soorten 125 g roomboter zacht laten worden en
vermengen met een mespunt zout en de hieronder genoemde
ingrediânten.

Voor knoflookboter: 2 Ö 3 teentjes knoflook uit de pers, 1
geraspt sjalotje, 1 1/2 eetlepel gehakte peterselie en 1
theelepel citroensap door de boter roeren
Voor paprika-tomatenboter: 1 eetlepel tomatenpuree,
versgemalen zwarte peper, een paar druppels tabasco, 3
eetlepels heel fijn gehakte rode en gele paprika en 2
eetlepels gehakte bieslook door de boter roeren
Voor citroenboter: de rasp van een goed schoongeboende citroen
en versgemalen witte peper door de boter roeren
Voor ansjovisboter: 75 g anjovisfilets een paar uur in een
bodempje melk laten ontzouten, droogdeppen en door een zeef
wrijven. Deze puree door de boter roeren

* De boter in een potje overdoen, laten opstijven,
gladstrijken en er met een natgemaakt boterstempel een
figuurtje in drukken, of er een garnering van de inhoud op
leggen (kruiden of citroenschil).
* De boter in huishoudfolie tot een rol vormen, laten
opstijven en vlak voor gebruik in (ribbel)plakjes snijden.
* De boter iets laten opstijven en er tussen 2 boterplankjes
balletjes van draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten