maandag 10 januari 2011

Kouing aman

Benodigdheden:
--------------

1 portie zoet deeg (Chelsea Buns)
100 gr zachte boter
100 gr kristalsuiker

Bereiding:
----------

Maak het deeg en laat het afgedekt rijzen tot het dubbele volume. Sla
het in en rol het uit tot een lap van 25 X 25 cm. Bestrijk het met 75 gr
gesmolten boter en bestrooi met 75 gr suiker.
Vouw het brood in drieen en rol het ui (zorg dat de boter binnengesloten
blijft). Rol het zo nog 3 keer uit en vorm er ten slotte een ronde lap
van 20 cm doorsnee van.
Vet een springvorm in met de resterende boter en druk het deeg in de
vorm. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 220¯C. Leg de vorm op een bakplaat en bak het
brood 30 minuten. Bestrooi het brood met de resterende suiker en laat
het volledig of gedeeltelijk afkoelen in de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten