maandag 10 januari 2011

Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

75 gr bloem
zout
1 ei
2 1/2 dl melk
4 plakken verse geitenkaas á ± 70 gr
peper
2 eetlepels boter
2 gesnipperde uien
1 prei in dunne ringen
2 eetlepels suiker
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel geschaafde amandelen

Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk en bak er in de boter 4 dunne flensjes van.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
Smoor de ui en prei op laag vuur in de boter.
Voeg de suiker en 4 eetlepels water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
Spreid de flensjes uit.
Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
Vouw de flensjes in vieren.
Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
Laat de crème fraîche in het midden van de oven in ± 8 minuten smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten