maandag 10 januari 2011

Franse aardappelsoep

4 grote, bloemige aardappelen
2 preien
1/2 winterwortel
1 ui
1 teentje knoflook
200 g ham met zwoerd aan een stukje
1 1/2 l kruidenbouillon
versgemalen peper, zout
1 courgette
een paar takjes selderij

De aardappelen, preien en geschilde winterwortel in stukjes
snijden en samen met de gesnipperde ui, het teentje knoflook
uit de pers en de ham in 20 minuten in de bouillon gaar koken.
De ham eruit nemen en in reepjes snijden. De bouillon zeven en
de aardappelen en groenten pureren. De aardappel-groentepuree
weer bij de bouillon terugdoen. Op smaak brengen met peper en
eventueel wat zout toevoegen. De ongeschilde courgette in
luciferdunne reepjes snijden en samen met de hamreepjes 3
minuten in de soep meewarmen. De selderij fijnknippen en de
soep ermee bestrooien. Lekker met boerenbrood, besmeerd met
boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten