dinsdag 4 januari 2011

Aardappelsalade met bieten en kip

750 g vastkokende aardappels
1 schaal gekookte bieten (500 g)
7 eetlepels olie
3 eetlepels rode-wijnazijn
3 augurken
100 g ontbijtspek
200 g kipfilet, in blokjes
1 zakje veldslamelange (100 g, Biologisch)
Bereiden
Aardappels schoonboenen en met schil in partjes snijden. In weinig water met zout partjes in 10-12 min. gaarkoken. Bieten schillen en in smalle partjes snijden. In grote schaal dressing kloppen van 6 el olie, azijn, mespunt suiker en zout en peper naar smaak. Augurken in plakjes snijden. In droge koekenpan plakjes spek knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet met 1 el olie blokjes kipfilet in 5 min. gaarbakken. Aardappels afgieten en direct mengen met dressing, biet en kipblokjes. Iets laten afkoelen. Slamelange over vier borden verdelen en aardappelsalade erop scheppen. Spek in stukken breken en met augurk over salade verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten