dinsdag 4 januari 2011

Chocolade-rozijnen-fudge

Voor 50 stuks

125 gr roomboter in stukjes
2 dl melk
4 eetlepels gezeefd cacaopoeder
750 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr rozijnen
50 gr fijngehakte pecannoten of walnoten
extra nodig: een ingevette bakvorm van ca 25 x 20 cm

De bodem van de vorm met aluminiumfolie bekleden.
De boter in een grote pan smelten, de melk toevoegen, de cacao, suiker en
vanillesuiker erdoor roeren en op zacht vuur
verhitten tot de suiker is opgelost.
De pan af en toe omschudden, maar niet meer roeren.
Het mengsel aan de kook brengen en verhitten tot ca 115¯C (Test dit door
een klein beetje van het mengsel in koud water te doen, het wordt dan een
zacht balletje).
De pan van het vuur halen en 5 minuten laten afkoelen.
Met een pollepel roeren tot het mengsel dik wordt, maar nog glanzend is.
De rozijnen en de noten toevoegen.
Het mengsel in de bakvorm schenken, goed aandrukken en 2 uur laten afkoe-
len.
De fudge uit de vorm halen door met een mes de kanten los te snijden en de
vorm om te keren.
Het folie verwijderen en de fudge in 50 stukken van 2 x 5 cm snijden.
Maximaal 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten