dinsdag 4 januari 2011

Romige koffiebonbons

Voor 24 stuks

voor de chocoladebakjes:
125 gr witte chocolade in stukjes

voor de vulling:
4 eetlepels slagroom
60 gr witte chocolade in stukjes
2 theelepels koffielikeur
2 theelepels oploskoffie opgelost in 1 theelepel water

voor de garnering:
24 schijfjes paranoten

extra nodig: 24 aluminium bonbonvormpjes
bakplaat, met bakpapier bekleed

Chocoladebakjes:
Smelt de chocolade au bain-marie.
Bestrijk de bodem en de zijkanten van de bonbonvormpjes met een dun laagje
chocolade.
Zet de vormpjes omgekeerd op de bakplaat en laat de chocola in de koelkast
hard worden.
Haal ze uit de koelkast en bestrijk ze met een tweede laag chocolade.
Zet de bakjes weer omgekeerd op de bakplaat en laat ze in de koelkast
harden.

Vulling:
Breng de slagroom aan de kook.
Voeg de chocolade toe en laat die van het vuur af smelten.
Roer de likeur en de koffie erdoor tot een glad mengsel.
Laat de vulling iets afkoelen en schenk haar in de bakjes.
Garneer de bakjes met een schijfje paranoot en laat ze afkoelen tot ze
hard zijn geworden.
Verwijder voor het serveren de aluminiumvormpjes.

Bewaar de bonbons maximaal 1 week afgesloten in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten