dinsdag 4 januari 2011

Bossche bollen

75 g boter, in blokjes
100 g bloem
3 eieren
375 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje slagroomversteviger
200 g pure chocolade, in blokjes
Materialen
bakpapier
spuitzak met lang spuitmondje
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC. In pan met dikke bodem 150 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Boter laten smelten. Zodra boter gesmolten is bloem in één keer toevoegen en met houten lepel flink roeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en iets laten afkoelen. Eieren een voor een door deeg roeren. Blijven roeren tot deeg stevig is en glanst. Bakplaat bekleden met bakpapier. Met natte lepel 8 bergjes deeg met tussenruimten van 5 cm op bakpapier scheppen. In midden van oven soezen in 25-30 min. luchtig en gaar bakken (oven tussentijds niet openen om inzakken te voorkomen). Soezen laten afkoelen. In kom 300 ml slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijfkloppen. Slagroom in spuitzak scheppen. Soezen met spuitmondje aan zijkant inprikken en volspuiten met slagroom. In pannetje rest van slagroom met chocolade zachtjes verwarmen tot chocolade is gesmolten. Soezen helemaal met chocoladeglazuur bestrijken. Chocola hard laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten