dinsdag 4 januari 2011

Sinaasappeltruffels

Voor 40 stuks

75 gr roomboter in stukjes
3/4 dl slagroom
240 gr pure (bittere) chocolade in stukjes
1 eidooier
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
2 eetlepels fijngesneden geconfijte sinaasappelschil
2 eetlepels Grand Marnier
gezeefd cacaopoeder

De boter en de slagroom in een steelpan doen en op laag vuur verhitten tot
de boter smelt en de room goed heet is.
Van het vuur af de chocolade toevoegen en al roerend laten smelten.
De eidooier erdoor roeren, de geraspte en fijngesneden sinaasappelschil en
Grand Marnier toevoegen en het mengsel in de koelkast laten afkoelen tot
het stevig is.
Van het mengsel 40 balletjes vormen en deze door de cacao rollen.
Maximaal 2 weken afgesloten in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten