dinsdag 4 januari 2011

Aardappelsalade met ham-mosterddressing

1 kg aardappels vastkokend, geschild en in stukken
300 g sperziebonen (zak a 500 g)
1 rode ui, in ragfijne ringen
2 blikjes tonijn op water (a 185 g), uitgelekt
75 g zwarte olijven zonder pit, in ringetjes
6 eetlepels slasaus, halfvol
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
1 zak rucola (sla, 75 g)
Bereiden
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook ook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 minuten knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Meng de aardappelen met de ui, de tonijn, de olijven, de slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de aardappelsalade erop. Lekker met dikke sneden geroosterd donker brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten