dinsdag 4 januari 2011

Boerenpreisoep met kip

lu
30 g boter
300 g kipfilet (scharrel), in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes
2 kippenbouillontabletten
2 x 500 g prei
2 el gedroogde tijm
2 el grove mosterd
1 beker slagroom (250 ml)
Bereiden
Verhit de boter in een soeppan. Bak de kip 5 min. Haal uit de pan en houd apart. Fruit de ui in dezelfde pan 5 min. Voeg de aardappel toe. Schenk 1 1/2 liter water in de pan en voeg de bouillontabletten toe. Snijd het donkergroene gedeelte en de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte. Snijd de groente in schuine stukken van ca. 2 cm. Spoel ze af en voeg ze toe aan de soep. Voeg de tijm en de mosterd toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken. Voeg de room en de kip toe en laat nog 5 min. koken. Schenk wat water erbij, als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 diepe borden of kommen.

Tip

U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm de soep al roerend op laag vuur op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten