dinsdag 4 januari 2011

Roomtruffels

Voor ca 50 stuks

1 1/4 dl slagroom
350 gr fijngesneden witte chocolade
125 gr boter
merg uit 1/4 vanillestokje

Voor de afwerking:
200 gr pure chocolade
geschaafde amandelen
poedersuiker
extra nodig: spuitzak met gladde spuitmond, bakpapier

Kook de slagroom, roer de chocolade erdoor en roer goed tot de chocolade
is gesmolten (pas op, heel zachtjes verwarmen!). Klop de boter luchtig en
roer die met de vanillemerg door het afgekoelde chocolademengsel. Doe het
mengsel in de spuitzak en spuit kleine bolvormige truffels op het bakpapier.
Laat de truffels goed stollen.
Afwerking:
Smelt de pure chocolade in een kom boven een pan met heet water. Haal de
truffels door de chocolade en laat ze iets afkoelen. Rol de truffels dan
door de amandelen of poedersuiker of garneer ze met een dun lijntje
gesmolten witte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten