dinsdag 4 januari 2011

malvapudding 3

30 gram Boter
2 eieren
250 gram suiker
500 gram bloem
375 ml melk
45 gram abrikozenjam
1 scheutje azijn
10 gram bicarbonate of soda
5 gram bakpoeder
1 snufje zout

De saus:

1 blikje gecondenseerde melk (Friese Vlag)
250 gram boter
250 ml kokend water
250 gram suiker



Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker en de boter. Voeg de eieren er één voor één aan toe. Voeg de bloem toe en roer goed door. Meng vervolgens de melk, jam, azijn, soda, bakpoeder en zout er goed doorheen. Giet het beslag in de ovenbestendige schaal (ik heb zelf een ronde souflé schaal gebruikt) en bak het ca. 45 minuten in een oven op 180 graden.

Verwarm alle ingrediënten voor de saus tot de boter gesmolten en suiker opgelost is. Haal de cake uit de oven en prik hierin met een satéprikker een aantal gaatjes zodat de saus goed opgenomen wordt. Giet vervolgens langzaam de saus over de nog warme cake. Zorg ervoor dat álle saus door de cake wordt opgenomen en laat deze even afkoelen. Serveer de pudding met custard en wat fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten