dinsdag 4 januari 2011

Aardappelsalade met tonijn

700 g krielaardappelen, schoongeboend en in plakjes
4 maïsscharreleieren
600 g sperziebonen
2 zakken krulsla melange (a 100 g)
1 ui, in ringen
2 blikjes tonijnmoot op olie (a 160 g), uitgelekt
100 g zwarte olijven
6 el honing mosterd sladressing (fles a 270 ml)
Bereiden
Kook de aardappelen in 10 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard, spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze in plakken. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Verdeel de sla over 4 borden. Giet de sperziebonen en de aardappelen af en schep ze over de sla. Verdeel dan de uiringen, de tonijn, de olijven en de plakken ei over de sla en vervolgens de dressing. Lekker met warm stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten