dinsdag 4 januari 2011

Broccolitaart met ham en gruyère

350 g broccoli
250 g bloem
2 theelepels bakpoeder
150 ml droge witte wijn
5 eieren, losgeklopt
150 g achterham, fijngesneden
125 g gruyère (kaas), geraspt
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Materialen
cakevorm (22 cm), bekleed met bakpapier
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.

Tip

Deze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten