dinsdag 4 januari 2011

Balsamico-champignons

2 bakjes kastanjechampignons (a 250 g)
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
4 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
6 el balsamicoazijn
4 el witte wijn
1 tl suiker
2 el platte peterselie, (bakje 20 g), fijngesneden
Bereiden
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper fijn. Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotjes 3 min. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout. Bestrooi met de peterselie. Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten