dinsdag 4 januari 2011

Braadworst met gekruide tomatenrijst

h
500 g tomaten
1 gele paprika
2 uien
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl sambal oelek
350 g rijst (Biologisch)
1 pak braadworst
1 schaaltje verse peterselie plat (20 g)
Bereiden
Tomaten en paprika in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en paprika 2 min. bakken. Knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen en 1 min. meebakken. Tomaten toevoegen en nog 2 min. bakken. Rijst en 3/4 l water erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 15 min. gaar laten worden. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten. Hierin braadworsten op matig vuur in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Peterselie fijnsnijden en door de rijst roeren. Rijst over 4 borden verdelen. Worst in dikke plakken snijden en op rijst leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten