dinsdag 4 januari 2011

Banaan met chocolade en basilicum

3 bananen
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
100 g extra bittere chocolade
1 chocolademousse (500 g)
Bereiden
Haal de schil van de bananen en snijd elke banaan schuin in 4 lange plakken. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in flinterdunne sliertjes. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes en laat de chocolade op heel laag vuur al roerend smelten. De chocolade mag niet koken; neem de pan van het vuur als het te hard gaat! Of breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes, hang de kom in een grote pan met een laag kokend water (let op: bodem van kom en pan mogen elkaar niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten. Doop de plakken banaan voor de helft in de warme chocolade en leg ze even op een bord. Strooi wat basilicumreepjes over de chocolade en laat de chocolade hard worden. Schep de chocolademousse in vier brede glazen en zet de stukken banaan erin met de chocoladekant naar boven.

Tip

Vervang de basilicumsliertjes door geraspte schil van een limoen of sinaasappel, gehakte hazelnoten of geroosterde kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten