dinsdag 4 januari 2011

Appelkruimeltoetje

1 kg appels (bijv. Goudrenet)
2 theelepels kaneelpoeder
75 g donkere basterdsuiker
150 g bloem
150 g rietsuiker
50 g havermout
150 g koude boter
Materialen
lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden. In kom appel omscheppen met kaneel en basterdsuiker. Appelstukjes over bodem van ovenschaal verdelen. In kom bloem, rietsuiker, havermout en mespunt zout mengen. Boter in kleine blokjes snijden en op bloemmengsel leggen. Met koele handen ingrediënten snel tot kruimelig deeg kneden (dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven). Kruimeldeeg over appelstukjes strooien. Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en ca. 30 min. bakken tot appel zacht en kruimellaag goudbruin is. Warm serveren, bijvoorbeeld met vanillevla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten