maandag 31 januari 2011

Auberginekroketjes

Ingredienten:
(voor 4 personen)
• 2 tot 3 aubergines
• 70 gr rozijnen
• 1 Ei en 3 dooiers
• 70 gr oude Pecorino (geraspt)
• mespunt oregano
• versgeraspte nootmuskaat
• zout
• peper
• bloem
• paneermeel (zelf gemaakt van oud brood en koffiekoeken)
• olijfolie om in te frituren
• Amaretto


Bereiding:
Snijd de aubergines in plakken van 1cm en bestrijk elke kant met het snijvlak van een halve citroen. Breng water aan de kook, voeg wat zout toe en blancheer de plakken gedurende twee minuten. Giet de plakken aubergine af en spoel ze af met koud water. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier of op een keukenhanddoek.

Laat ondertussen de rozijnen weken (30 min) in lauwe Amaretto.
Pers of knijp zo veel mogelijk vocht uit de plakken aubergine en snijd ze met een mes tot tartaar.

Klop de drie eidooiers los en meng er de aubergine, de oregano, de Pecorino, de nootmuskaat, de rozijnen en zout en peper doorheen.
Meng en kneed het geheel in een keukenmachine. Vorm vervolgens bolletjes, schijfjes of kroketjes van maximaal 3 cm dik.
Bestuif met de bloem, wentel door een losgeklopt heel ei en vervolgens door het broodkruim.

Verwarm de Fry-Top voor volgens de gekende procedure. Verminder vervolgens de gasstand tot het minimum.
Giet de olie op de Fry-Top en bak de kroketjes rustig goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten