maandag 31 januari 2011

Fusillisalade met paprika en broccoli

1 rode en 1 gele parika en .....
Bereiden
1 rode en 1 gele parika
200 gr fusili (pastasoort)
250 gr broccoli
150 gr zachte geitenkaas
100 gr achterham in dikke plakken
1 sinaasappel (of wat jus)
zout, peper, azijn (1 eetlepel), olie (4 eetlepels)
1 teen knoflook
verse basilicum (15 gr)
--
Verwarm de oven voor op 225° C
Laat de hele paprika’s 20 minuten in de oven zacht worden, keer de paprika’s na 10 minuten om.
--
Ontvel de paprika's. Ondertussen de fusili koken, afgieten, afspoelen met koud water (dit ivm doorgaren) en af laten koelen. Broccoli in kleine roosjes 4 minuten koken. Afgieten, afspoelen met koud water en af laten koelen. Maak een inkeping in de paprika´s en vang het vocht op, verwijder het vel en de zaadlijsten. Vruchtvlees in reepjes snijden. Verwijder de korsten van de geitenkaas en in blokjes snijden, ook de ham.
--
Dressing:
Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het vocht van de paprika's. Knoflook erboven uitknijpen. Basilicum erboven fijnknippen en olie en azijn toevoegen, blijf voorzichtig roeren en per eetlepel goed laten mengen.
Fusili, paprikareepjes, ham, geitenkaas, broccoli mengen met dressing. Eventueel nog wat zout en peper erbij. Goed doorscheppen en koud serveren met vers (Turks) brood en boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten