maandag 31 januari 2011

Pikante Aardappelkoeken op de Fry-Top

1 kg vastkokende aardappelen, ongeschild
1 grote rode peper fijn gehakt
4 teen knoflook uit de pers
3 - bosuitjes fijn gesneden
paar flinke draai zwarte peper en zeezout uit de molen
2 grote ( XL ) eieren los geklopt
iets - olijfolie
Materialen
Bakring (steker) 20 cm rond ( voor de Fry-Top ) van je fornuis Of een koekenpan
Bereiden
Kook of stoom de hele aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog wel stevig.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met het zout, Spaanse peper, knoflook, bosui en het ei.
Verwarm de Fry-Top voor
Vet de Fry-Top in met iets olie
Leg de bakring op de plaat en schep er een vierde deel van het aardappel-mengsel in , verwijder de bakring en bak op deze manier de volgende aardappel koeken , draai deze na een minuut of 4 om en bak de andere kant ook ongeveer 4 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten