maandag 31 januari 2011

Taartje met gerookte kip en tomaat

4 plakjes bladerdeeg
1 tomaat
1/2 zakje verse dragon
2 eieren
50 ml. slagroom
zout
vers gemalen peper
25 gram geraspte belegen kaas
75 gram gerookte kipreepjes
30 gram rucola
1 el. honing-mosterd dressing
Materialen
(Muffin)bakvormpjes van ca. 6 a 7 cm.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden (bij hete lucht)
Bladerdeeg in 10 min. ontdooien. Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Dragon fijnhakken.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Dragon, kaas, kipreepjes en tomaat erdoor scheppen.
4 bakvormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Eiermengsel erin scheppen.
In midden van oven taartjes in ca. 20 a 25 min. gaar en goudbruin bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen.
Rucola over 4 borden verdelen. Besprenkelen met de dressing. Taartjes op rucola zetten en serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten