maandag 31 januari 2011

Slakken

(voor 4 personen)

• 24 escargots van een goede kwaliteit (verkrijgbaar in elke goede delicatessen zaak)
• 150 gr fijn gesneden rauwe seranoham
• peper uit de molen
• 5 grote fijn gesneden sjalotten
• 4 el droge witte wijn
• verse tijmblaadjes
• 1 kopje grof gehakte peterselie
• olijfolie
• 4 ragout bakjes


Bereiding:
Laat de slakken goed uitlekken. Breng de gebruikelijke hoeveelheid olijfolie aan op de Fry-Top. Bak de sjalotten licht aan. Voeg daarna de slakken toe en maal er flink wat peper over.

Bak de slakken 2 minuten onder voortdurend omscheppen. Strooi er de seranoham, tijm en peterselie over en laat dit 1 minuutje meebakken. Blus het geheel af met de witte wijn en serveer dit in de ragout bakjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten