maandag 31 januari 2011

Warme pastrami-zuurkoolcrostini

1 stokbrood Boulogne (afbakbrood)
1 eetlepel roomboter
2 sjalotten, in ringetjes
250 g wijnzuurkool, uitgelekt
1 eetlepel mierikswortel (potje a 140 g)
100 g verse roomkaas, naturel
12 plakjes pastrami (vleeswaren)
8 cocktailaugurken, in plakjes
Bereiden
Snijd van het stokbrood 12 schuine plakken. Rooster de sneetjes in een broodrooster of onder een voorverwarmde ovengrill aan beide kanten bruin en krokant. Laat de crostini's een beetje afkoelen. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten. Schep de zuurkool erdoor en laat deze afgedekt nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer de mierikswortel door de roomkaas en besmeer de crostini's ermee. Verdeel de zuurkool en de plakjes pastrami over de crostini's en garneer ze met de plakjes augurk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten