maandag 31 januari 2011

Japanse ossenhaas

(voor 4 personen)

600 gram ossenhaaspuntjes
2 teentjes geperste knoflookteentjes
4 el sesamzaadjes
200 gr taugé
3 el Japanse sojasaus
enokitake “Japans fluweelpootje” (steel champignons verkrijgbaar bij een goede Japanse toko)
zout
peper
olijfolie
200 gr rijstmie

Bereiding:
Kook de rijstmie volgens de verpakking en laat deze na het koken afkoelen onder koud stromend water. Na het afkoelen snijd u de mie kort. Doe de sesamzaadjes in een anti aanbak pan en zet deze op een hoog vuur, blijf ze omschudden tot ze mooi licht bruin gekleurd zijn. Let op dat de zaadjes niet te hard gaan en verbranden.

Maal er met de zeezout molen wat zout over en laat de zaadjes op een bord goed afkoelen. Snijd de ossenhaaspuntjes in kleine reepjes. Druppel de gewenste hoeveelheid olie op uw Fry-Top. Bak de gesneden ossenhaas met de resterende ingrediënten 3 minuten op de Fry-Top. Blus het geheel af met de Japanse soja en serveer dit met shopsticks op voorverwarmde schaaltjes.

Tip:
Serveer bij dit gerecht een licht opgewarmde Saké.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten