maandag 31 januari 2011

Franse cassoulet

1 schaal varkenschipolata's (worstjes, ca. 225 g)
300 g kipdrumsticks
3 el olijfolie
4 uien, in ringen
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 blikken reuzenbonen (a 425 g), uitgelekt
200 ml rode wijn (bijv. Huiswijn, flesje 0.25 liter)
Bereiden
1. Maak van elke chipolata 2 kleine worstjes door ze in het midden in te draaien en daarna de 2 helften los te snijden. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip en de worstjes 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in hetzelfde vet de ui 8 min. op laag vuur. 2. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de Provençaalse kruiden, tomatenblokjes, bonen en wijn toe en laat 15 min. sudderen. Lekker met knapperig brood en een groene salade.

Tip

U kunt de cassoulet 's ochtends al bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. in een pan op laag vuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten