maandag 31 januari 2011

bladerdeeghapje met chorizo

Ingrediƫnten voor 8 personen
225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

Voorbereiding
Je kunt deze hapjes 1 of 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar ze in een plastic zak op een koele plaats zonder ze met ei te bestrijken. Laat ze op kamertemperatuur komen terwijl de oven voorverwarmt. Bestrijk ze voor het bakken met ei.

Bereidingswijze
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Steek met een steekvorm van 7,5 cm doorsnee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Gebruik eventueel de restjes om in totaal 16 rondjes te vormen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de chorizo en de geraspte kaas in een kom. Leg een deegrondje in de handpalm en schep daar in het midden wat van het chorizomengsel op. Druk met je andere hand de randen van het deeg tegen elkaar, zodat je een soort half maantje krijgt. Leg de hapjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met het geklopte ei. Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder. Bak de pasteitjes 10-12 minuten tot wat groter en goudbruin zijn geworden. Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Bestrooi ze met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten