maandag 31 januari 2011

Zuurkoolsoep met kip

maaltijdsoep
50 g boter
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 1/2 eetlepel bloem
1 theelepel komijn (djinten)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
500 g wijnzuurkool mild (Biologisch)
4 kipfilets
1/2 rode paprika (in blokjes)
Bereiden
In (soep)pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken. Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken. Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat. Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen. Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken. Intussen kipfilets met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken. Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen. Paprika door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten