maandag 31 januari 2011

Gebakken zalm met venkel

4 stukjes zalm à 150 gr
1 venkel
1 zakje saffraan
2 dl mayonaise
poedersuiker
½ citroen
1 el witte wijn
zout
peper


Bereiding:
Leg de saffraan in 1 eetlepel witte wijn zodat deze verwelkt.
Meng vervolgens de mayonaise, sap van een halve citroen en een beetje poedersuiker goed door elkaar. Voeg vervolgens de witte wijn inclusief de saffraan toe.

Snij de venkel ragfijn.
Bak de stukjes zalm aan weerskanten aan en leg ze vervolgens aan de zijkant op de Fry-Top te rusten.

Nu bakt u de venkel in het midden van de Fry-Top. Breng alles op smaak met peper en zout. Controleer de zalm. Deze mag rosé zijn van binnen.
Serveer de zalm op een bedje van venkel in het midden van een voorverwarmd bord. Besprenkel het geheel met de saus.

Tip:
Combineer dit gerecht met koude rijstsalade:
Koude rijst, blokjes gebakken courgette, wortel en sjalot. Breng het geheel op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten