maandag 31 januari 2011

Britse cottage pie

1 kg aardappelen iets kruimig, geschild
1 schaal rundergehakt (ca. 500 g)
4 uien, in halve ringen
1 bakje champignons (250 g), gehalveerd
2 el mosterd
50 g boter
150 g belegen kaas, geraspt
1 pakje snijbonen (300 g, diepvries)
Materialen
pureestamper, ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelen 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul. Bak de ui en champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor, breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal. 2. Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. 3. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met puree. Bak in 20 min. goudbruin.

Tip

U kunt de pie 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten