maandag 31 januari 2011

kip met gorgonzolasaus

• 4 kipfilets
• 250 gr gemengde champigons
• 1 sjalot
• 1 teentje knoflook
• 3 dl room
• 100 gr gorgonzola
• citroen


Bereiding:
Breng de room aan de kook en voeg de gebrokkelde gorgonzola toe. Maak het geheel op smaak met peper, zout en citroensap.
Maak vervolgens de champignons schoon. Bak de filets op de vetzijde in het midden van de Fry-Top. Het is bij dit gerecht overbodig om olie op de Fry-Top te gebruiken.

Zorg ervoor dat het gevogelte goed gaar is. Leg de filets aan de zijkant van de Fry-Top te rusten. De filets zullen hier tevens doorgaren.
Bak de champignons samen met de fijngehakte sjalot in het midden van de Fry-Top. Breng alles goed op smaak met peper en zout.
Snij elke filet in drie schuine reepjes. Leg vervolgens dakpansgewijs gevogelte en champignons neer. Besprenkel het geheel met de saus.

Tip:
Maak iets meer saus en meng dit met spaghetti. Op het eind gehakte peterselie en Parmezaanse kaas toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten