maandag 31 januari 2011

Gebakken scampi’s

(voor 4 personen)

• 200 gr pasta (tagliatelle)
• geschaafde Parmezaanse kaas
• 2 teentjes knoflook
• 100 gr pijnboompitjes
• 1 bos basilicum
• citroensap
• 2 dl olijfolie
• 2 sjalotjes
• zout
• peper


Bereiding:
Doe de knoflook, pijnboompitjes, basilicum, olijfolie, peper en zout in een maatbeker. Maak het geheel fijn met een staafmixer, totdat er een mooi pesto mengsel ontstaat. Voeg er eventueel citroensap aan de pesto toe.
Kook de pasta al dente (beetgaar) in een pastapan.

Neem vervolgens een grote pan, waarin u de knoflook en sjalotjes zachtjes in een beetje olijfolie bakt. Bak tegelijkertijd de scampi’s op de Fry-Top.
Doe de pasta bij de sjalotjes en knoflook. Voeg hier 4 eetlepels pesto aan toe en meng het geheel.

Voeg op het eind de gebakken scampi’s toe. Breng alles goed op smaak met peper en zout.

Strooi als laatste de geschaafde Parmezaanse kaas over de pasta. Garneren het gerecht af met een takje basilicum en een toefje eigengemaakte pesto.


Tip:
Voeg aan de pasta rucola, uitgeknepen cherrytomaatjes en eventueel een rood pepertje toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten