maandag 31 januari 2011

Prei-aardappelsoep met rookworst

hoofdgerecht 4 personen

3 el olijfolie
2 preien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 aardappelen vastkokend, geschild
1 bakje tijm (15 g)
1 potje rundvlees bouillon (350 ml)
1 zak runderrookworst (250 g), in plakjes
1 blikje kikkererwten (200 g), uitgelekt
Materialen
staafmixer
Bereiden
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 3 min. Snijd de aardappelen in blokjes, voeg met de blaadjes van 1/2 bakje tijm toe en bak 5 min. Voeg de bouillon en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Pureer van het vuur met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. 2. Voeg de worst en de kikkererwten toe en verwarm 3 min. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een takje tijm. Lekker met pain rustique (brood) dat even is opgewarmd in de oven.

Tip

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur in ca. 10 min. op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten