maandag 31 januari 2011

Italiaanse varkenshaas

(voor 4 personen)

• 8 varkenshaas medaillons van 80 gram per stuk
• 1 takje fijngesneden oregano
• 3 takjes fijngesneden basilicum
• 2 el Balsamico azijn
• 4 el olijfolie
• 2 teentjes geperste knoflook
• 2 el fijngehakte kappertjes
• 400 gr tagliatelle
• 4 grote gehalveerde Roma tomaten
• 4 plakken mozzarella
• olijfolie
• zout
• peper


Bereiding:
Meng de kruiden, knoflook, kappertjes, balsamico en de olijfolie door elkaar en smeer dit mengsel op de medaillons. Laat het ongeveer 30 minuten marineren. Houd van het kruidenmengsel 2 eetlepels achter voor de pasta.

Kook de tagiatelle al dente (bijtgaar) in ruim gezouten water en spoel af onder stromend koud water. Zo stopt u het garings proces van de pasta. Voeg wat olijfolie op de Fry-Top en bak daar de Roma tomaten op. Zout en peper deze en leg er als ze een beetje bruin worden een dikke plak mozzarella op en laat deze rustig smelten.

Bak op de Fry-Top de varkens medaillons aan beide zijde 2 minuten als u het vlees medium wilt. Bak in een wok de pasta in een ruime hoeveelheid olijfolie. Voeg, als de pasta bijna klaar is, het kruidenmengsel toe en schep de pasta om. Serveer de pasta op een voorverwarmd bord en leg daar de medaillons en de tomaten op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten