maandag 31 januari 2011

Zuurkool op broodje pastrami

4 meergranen triangelbroodjes
1 zure appel (bijv. Granny Smith), geschild
2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui, in ringen
100 g pastrami (vleeswaren)
1 theelepel gemalen komijn
1 zakje gekookte wijnzuurkool (250 g), uitgelekt
Materialen
grillpan
Bereiden
Grillpan verhitten. Broodjes opensnijden en snijvlakken in grillpan knapperig bruinroosteren. Appel in 12 partjes snijden en deze in kom omhusselen met 1/2 el olie. Broodjes uit grillpan nemen en vervolgens appel en ui bruin roosteren. In koekenpan met antiaanbaklaag plakjes pastrami snel om en om bakken. Uit pan op warm bord overdoen. In koekenpan rest van olie verwarmen en komijn hierin even bakken, tot geur vrijkomt. Zuurkool toevoegen en al omscheppend verwarmen. 3 Zuurkool op broodjes scheppen en pastrami erover verdelen. Partjes appel en uiringen erop leggen. Direct serveren.

Tip

Ook lekker met pekelvlees of gegrilde ham, in plaats van pastrami.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten