maandag 31 januari 2011

Gamba’s

(voor 4 personen)
• 16 grote gepelde gamba’s
• 5 gedroogde tomaten uit de olie in fijne reepjes gesneden
• 1 teentje geperste knoflook
• 2 fijn gesneden ansjovis filets
• 2 fijn gesnipperde sjalotten
• 200 gr grof gesneden rode sla
• olijfolie extra virgin
• 2 el met suiker gezoete balsamico azijn
• kaas


Bereiding:
Snij met een scherp mesje de rugzijde van de gamba in en verwijder het darmkanaal. Voeg wat olijfolie op de Fry-Top en bak daar 4 minuten de gamba’s op. Spatel ze af en toe om. Voeg de ingrediënten aan de gamba’s toe behalve de rode sla.

Bak dit nogmaals 2 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de sla toe en schep het nogmaals even om zodat de sla wel knapperig blijft maar wel warm is. Blus het af met de balsamico azijn en serveer het direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten