maandag 31 januari 2011

Gebakken tonijn met courgette en paprikadressing

• 4 stukjes tonijn à 100 gr
• 1 courgette
• 1 teentje knoflook
• 2 dl olijfolie
• 5 cl rode wijn azijn
• 1 rode paprika
• zout
• peper


Bereiding:
Smeer de paprika in met knoflook en olijfolie. Leg deze gedurende 30 minuten in een oven van 180 graden. Ontdoe de paprika vervolgens onder een lopende kraan van het vel.

Doe de paprika, olijfolie en azijn in een maatbeker. Pureer het geheel tot je een mooi mengsel hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
Snij de courgette (eventueel ontdoen van zaadlijsten) in blokjes.

Bak de blokjes op de Fry-Top. Leg ze vervolgens aan de zijkant te rusten. Bak nu de stukjes tonijn. Deze mag dezelfde gaarheid hebben als die van een biefstuk, dus mooi rosé.

Maak in het midden van een bord een spiegeltje van de dressing en leg hier het stukje tonijn op. Bestrooi het geheel met de gebakken courgette.

TIP:
Serveer hier roseval aardappelen uit de oven bij.
Snij de aardappel in vieren (lengte) vervolgens 45 minuten in oven op 180 graden. Voeg er knoflook en rozemarijn aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten