maandag 31 januari 2011

Gebakken zwaardvis met tomaat en knoflookcitroenolie

4 stukken zwaardvis van ongeveer 100 gr. pp
2 tomaten
1 teentje knoflook fijngehakt
2 dl. olijfolie
1 citroen
peper en zout

Hulpmiddelen
Fry top of pan

Voorbereiding
Snijd de tomaat in plakken van 1 cm
Warm de fry top voor (of gebruik een grillpan)

Bereidingswijze
Voeg het fijngehakte teentje knoflook bij 2 dl. olijfolie en sap van 1 citroen.
Maak op smaak met peper en zout
Doe een klein beetje olijfolie op de frytop(in het midden) en bak de zwaardvis en de plakken tomaat.
De zwaardvis moet van binnen nog iets sponzig zijn, dus niet te gaar bakken.
Maak op smaak met peper en zout.
Leg in het midden van een voorverwarmd bord een plak tomaat met daarop de zwaardvis en besprenkel met de knoflook citroen olie

Serveertips
Eet hierbij geroosterd brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten