maandag 31 januari 2011

Zuurkoolschotel met chorizo

300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
1 chorizo (Spaanse worst 250 g), in plakjes
1 zak gekookte wijnzuurkool (500 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g)
1 el komijnzaadjes
1 beker crème fraîche (200 g)
100 g jong belegen kaas, geraspt
Materialen
ovenschaal (20 x 25 cm)
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 6 min. Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. 3. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Tip

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 190 °C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten