maandag 31 januari 2011

Risotto met snijbonen

1 bakje tijm (15 g)
75 g boter
2 uien, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, in plakjes
300 g risottorijst (zak 500 g)
1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 schaal runderchipolata (worstjes, ca. 300 g)
1 pak snijbonen (300 g, diepvries)
Bereiden
1. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Verhit 25 g boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee. Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. 2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de worstjes in 15 min. gaar. 3. Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

Maakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten