maandag 31 januari 2011

Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas

1 ui
1 schaal portobello champignons (duo)
2 bakjes champignons
3 eetlepels olijfolie
300 g risottorijst (pak a 400 g)
750 ml groentebouillon (van 2 tabletten)
1 pakje blauwaderkaas (100 g)
1 zak rucolasla (75 g)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Ui pellen en snipperen. Beide soorten paddenstoelen schoonmaken en in reepjes snijden. In vuurvaste ovenschaal ui in olie 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot rijst glanst. Bouillon erbij schenken, paddenstoelen toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. Risotto in oven in 35 min. gaar laten worden, af en toe omscheppen. Kaas verkruimelen. Rucola over risotto verdelen en met kaas bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten