donderdag 13 januari 2011

Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie

1 kg kruimige tot zeer kruimige aardappelen, geschild
zout en versgemalen peper
4 eetl. extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 bos krulpeterselie, alleen de blaadjes,
gewassen en goed gedroogd
100 ml warme melk


Bereiden:
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en zet ze op met water en een schepje zout. Kook ze in circa 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de olie en fruit hierin de knoflook tot hij gaat geuren. Schep de knoflook uit de olie en houd apart. Frituur de krulpeterselie in porties heel kort in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk smeuïg en glad. Giet de warme olie en knoflook erbij en klop de puree met een houten lepel luchtig. Breng goed op smaak met zout en peper. Verkruimel de gefrituurde peterselie erover.

Lekker met gehaktballen of met gebakken vis.

Variatie:
In plaats van peterselie is gefrituurde basilicum, tijm of salie ook heel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten