donderdag 13 januari 2011

Andijviesalade

25 g pijnboompitten (zakje 65 g)
5 el olijfolie
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
1 sinaasappel, uitgeperst
2 tl grove mosterd
1 zak andijvie, fijngesneden (250 g)
Bereiden
1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. 2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 min. Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Laat ca. 10 min. afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. 3. Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en de rest van de olie. Voeg de andijvie en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten