donderdag 13 januari 2011

salade van gegrilde kip, maïs en bleekselderij

300 g kipfilet
2 el olijfolie
1/2 struik bleekselderij
1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt
4 el mayonaise
75 g blauwaderkaas, verbrokkeld
2 tomaten, in parten
1 ciabatta, brood
Materialen
grillpan
Bereiden
Snijd de kip in schuine plakken. Bestrijk ze heel dun met de olie en bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Gril de plakken kip in 5 minuten gaar, keer halverwege. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en schep ze om met de maïs. Roer de mayonaise om met 4 el water en roer er daarna de blauwaderkaas doorheen, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep deze saus door het selderij-maïsmengsel en leg de kip en de tomaatparten erop. Serveer met het brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten