donderdag 13 januari 2011

Mediterrane vissoep met knoflookcrostini

400 g gemengde witvisfilets
(koolvis, tilapia, kabeljauw)
5 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetl. verse tijm, gehakt
of 1 theel. gedroogd
1 kleine venkel, in ringen
1 kleine wortel, in plakjes
2 sjalotjes of 1 ui, in ringen
2 eetl. tomatenpuree
1 l visbouillon (van tablet)
ciabatta of stokbrood, in plakken


Bereiden:
Snijd de (ontdooide) vis in kleinere stukken of repen. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, de helft van de knoflook en de tijm. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de venkel, wortel en sjalotjes 2 minuten. Schep de tomatenpuree erbij en bak deze 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Bestrijk de broodplakken met dit mengsel en rooster ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten