donderdag 13 januari 2011

Gnocchi met spekjes en olijven

2 teentjes knoflook
1 duopak spekblokjes (250 g)
1 zak gesneden prei (300 g)
2 bakjes gemarineerde kookolijven voor wokschotels (a 150 g)
2 pakken gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g)
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
1 zak spinazie (300 g)
1 zakje geraspte kaas Parrano (100 g)
Bereiden
Knoflook pellen en fijnsnijden. Spekblokjes in droge koekenpan zachtjes uitbakken. Vuur hoog zetten. Prei en knoflook toevoegen en 4 min. meebakken. Geregeld omscheppen. Olie van olijven afgieten en apart houden. Olijven 3 min. met prei-spekmengsel meebakken. Gnocchi ondertussen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. In eigen pan mengen met prei-spek-olijvenmengsel. Naar smaak zout en peper toevoegen. Azijn, mosterd, suiker en naar smaak zout en peper toevoegen. 6 el olie van olijven erdoor roeren. Dressing in schaal met spinazie mengen. Kaas door gnocchi scheppen. Gnocchi over 4 borden verdelen en spinaziesla ernaast scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten