donderdag 13 januari 2011

lasagne met broccoli

1 stronk broccoli, in roosjes
3 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
350 g rundergehakt (biologisch)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (potje 12 g)
1 rode paprika (biologisch), in stukjes
1 fles Passato di Pomodoro (690 g, biologisch)
1 pak groene lasagnevellen (250 g)
100 g schouderham (biologisch)
2 bollen mozzarella, buffel (zakje 125 g), in plakken
75 g grano padano (kaas), geraspt
Materialen
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broccoliroosjes en kook ze 2 minuten. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 minuten. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Doe de paprika en de tomatensaus erbij en laat 5 minuten op laag vuur sudderen. Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van de saus en bedek weer met lasagnebladen. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen. Eindig met de rest van de saus en bestrooi met de kaas. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten