donderdag 13 januari 2011

Maaltijdsalade met gebakken aardappels,cashewnoten en feta

150 g haricots verts
zout
3 eetlepels olie
750 g pomrissolies (diepvries aardappelblokjes)
1 blik artisjokharten (400 g)
300 g fetakaas in kruidenolie (pot)
100 g cashewnoten
1 1/2 eetlepel witte-wijnazijn
2 theelepels mosterd
1 eetlepel walnotenolie
peper
1 zak friséesla (200 g gemengd)
Materialen
keukenpapier
Bereiden
Haricots verts schoonmaken, halveren, wassen en in kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar koken. Boontjes in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. In koekenpan 2 eetlepels 'gewone' olie verhitten en aardappelblokjes in ca. 20 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken. Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden. Fetablokjes laten uitlekken, gekruide olie bewaren. In koekenpan rest van 'gewone' olie verhitten en cashewnoten snel lichtbruin bakken, op keukenpapier scheppen. In kom dressing roeren van wijnazijn, mosterd, walnotenolie, 3 eetlepels gekruide olie van feta, zout en peper. In grote kom 1/2 deel van sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van feta en helft van cashewnoten mengen. Salade op grote schaal scheppen. Gebakken aardappels hierover verdelen. Garneren met rest van sla, artisjokken, feta en noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten