donderdag 13 januari 2011

italiaanse broodsalade met sardines

I
1 paprikabrood (liefst 1 dag oud, 475 g)
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
3 blikjes sardines in olie (a 120 g)
1 pot gegrilde paprika's
2 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels (wijn)azijn (rode)
1 zakje verse basilicum (15 g)
Bereiden
Brood in stukken scheuren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Sardines laten uitlekken (4 el olie bewaren) en in stukjes snijden. Paprika's laten uitlekken en in stukjes snijden. Van sardineolie, 2 el olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper dressing roeren. In grote schaal brood met groente, sardines en dressing mengen. Basilicum in reepjes snijden en over salade strooien. Salade minstens 15 min. laten staan voor serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten